De Renovliesbehanger
Specialist in renovliesbehang!

  • Werkzaam in omgeving Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht
  • Binnen 24 uur kunnen wij aan de slag
  • Best beoordeeld in Google
  • 25+ jaar ervaring met behangen
  • Scherpste prijs, zonder verlies van kwaliteit!

Renovlies behang

Renovliesbehang, ook bekend als renovatievlies en renovatiebehang, biedt dezelfde strakke muren als stucwerk. 

De term renovlies is samengesteld uit het woord reno. Renovlies is de eigenlijke naam van dit soort behang, dat komt van het woord renovatie. Dit geeft meteen aan waar het voor dient. 

Vinyl- of normaal papier wordt gebruikt om een vlies te bedekken in Renovlies-behang, dat een van de vele vormen van glasvezelbehang is. Het wordt gebruikt bij wandafwerking en renovatie om gebreken op en in muren te verbergen, vooral in oude en nieuwe gebouwen. Deze problemen komen vrij vaak voor in zowel oude als nieuwe huizen. In de eerste maanden na de bouw van een woning is er bijvoorbeeld nog veel vocht in de muren, waardoor er breuken kunnen ontstaan. Renovlies behang neemt dit vocht snel op en bedekt de scheuren.

Een glad gestucte muur biedt geen weerstand tegen deuken of krassen, maar renovliesbehang biedt deze bescherming juist wel! Gebruikersbeschadigingen zoals spelende kinderen en huishoudelijke activiteiten zullen veel minder impact hebben op een behangen muur, dan een glad gestucte muur.

Soorten renovliesbehang

Er zijn verschillende renovatiebehangen beschikbaar, elk met zijn eigen reeks voor- en nadelen. Niet-geweven behang met structuur (in de volksmond ruit genoemd) is een optie, of glad (meestal gebruikt in nieuwe huizen).

 Renovlies behang is verkrijgbaar in maten variërend van 150 gram tot 200 gram, wat aangeeft hoe dikker de behangsoort, hoe hoger de kwaliteit en hoe minder oneffenheden je op de huidige muren zult ontdekken. Het vliesbehang zal, nadat het is aangebracht, op de muren geschilderd moeten worden. Dit kan in elke kleur die je kiest.

Verschil met glasvezelbehang?

Doorgaans adviseren wij renovlies vanwege haar goede eigenschappen. Naast dit type bestaat ook glasvliesbehang, wat in tegenstelling tot renovlies, niet gemaakt van papier. Voor dit type behang wordt gebruik gemaakt van glasvezels.

Renovlies behang aanbrengen

Bij het aanbrengen van renovlies behang wordt de ondergrond voorbereid door deze te egaliseren en grondig te reinigen. Dit zorgt voor een gladde basis en voorkomt oneffenheden. Wij plaatsen speciaal renovlieslijm op de muur, waar het behang op wordt aangebracht. Hierbij zorgen wij ervoor dat er geen luchtbellen ontstaan onder het behang. Na het aanbrengen schuren wij het oppervlak dicht om een perfect egale afwerking te verkrijgen.

Voordelen van renovlies behangen

Wat zijn de voordelen van renovlies?

Renovlies behang, dat ook bekend staat als haarscheurtjes overbruggend materiaal, is een vorm van wanddecoratie die ook gebruikt kan worden om je muren te verfraaien. Renovlies behang wordt ook gebruikt als haarscheurtjes overbruggende stof. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in de bouw, maar het wordt ook steeds populairder als woonbehang. Dit behang is niet alleen geschikt voor je muur; het is ook gunstig voor renovatie. Elk huis heeft een zekere mate van gebreken, en in nieuwe woningen kunnen haarscheurtjes ontstaan. Renovlies wandbekleding is doeltreffend om dit ontstaan te voorkomen.

“Wist u dat in het eerste jaar van een nieuwbouwwoning er wel 4000 liter vocht kan zitten?”

Renovliesbehang typen 40100 of 40200 zijn de beste optie voor een damp-open systeem in combinatie met nieuwbouw-vocht, vooral als je een minerale muurverf afwerking wilt gebruiken. Kies je voor een matte muurverf, houd er dan rekening mee dat deze vaak dampopen zijn.

Renovlies behangen biedt vele duidelijke voordelen ten opzichte van glasvezel behang of stucwerk.

Nadelen van renovlies behangen

Wat zijn de nadelen van renovlies?

Onze behangers willen zo transpartant mogelijk met u zijn. Alhoewel het goedkoper dan stucwerk is, zijn er een paar kleine nadelen op te noemen.

Renovlies behang wordt vaak gebruikt bij renovatieprojecten vanwege zijn sterkte en het vermogen om kleine scheuren en andere oneffenheden in muren te verbergen. Toch zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van renovlies. Hier zijn enkele van de meest voorkomende nadelen:

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van renovlies te overwegen voordat u besluit het te gebruiken in uw project. Hoewel het veel voordelen biedt, vooral in renovatieprojecten, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Renovlies behang aanbrengen bij bestaande bouw en nieuwbouw

Dankzij renovlies is het mogelijk om in een oude woning strakke, naadloze wanden te realiseren. Het is brandveilig, krimpvrij, stoot- en krasvast. Daarnaast is het de perfecte basis om muren egaal te schilderen. In het algemeen is renovliesbehang minder gevoelig voor krimpscheuren dan gewoon behang; niettemin is het niet zo resistent als stucwerk. Dit is echter niet in alle gevallen zo, want er zijn talloze soorten breuken die in een nieuw gebouwde woning kunnen voorkomen. Doordat Renovlies is opgebouwd uit gerecycled papier en sterke vezels, wordt het behang oersterk en geeft het behang mee. Een nieuwbouwhuis is vlak na de oplevering constant in bewegen. Een gestucte muur zal door de bewegingen scheuren. Bij het gebruik van Renovliesbehang zal dit niet het geval zijn. De muur blijft keurig strak afgewerkt, zonder scheuren of naden!

Renovlies behang kopen: Wat kost het?

De kosten van renovlies behang zijn op voorhand moeilijk om aan te geven. De prijs heeft namelijk met een aantal factoren te maken:

  • Is de muur keurig glad?
  • Hoe wilt u de muur afgewerkt hebben?
  • Welk gewicht Renovlies behang wordt er gebruikt?

Renovlies behang is er in verschillende gewichten. Wij kiezen voor een behangrol van 200 gram per m2 waar andere bedrijven vaak kiezen voor 135 gram of soms zelfs minder.

Met een behang van 200 gram per m2 werken wij kleine oneffenheden in de muur gemakkelijk weg. Daarnaast is het behang sterker naarmate het behang dikker wordt. Natuurlijk zijn de kosten voor een zwaarder behang ook hoger, maar dat betaalt zich terug in het aanzicht en duurzaamheid van de muur. Natuurlijk moeten wij ook rekening houden met de afwerking van de muur. Wilt u de muur behangen opgeleverd krijgen of wilt u de muur door ons laten sauzen.

Bij De Renovliesbehanger werken wij met een offerte prijs. Zonder het beoordelen van de situatie is het niet mogelijk om een eerlijke en transparante prijs te noemen. Terwijl dat wel iets is wat wij aan u willen bieden.

Renovlies behang, verven of niet?

Vaak krijgen wij de vraag of Renovlies wel overschilderbaar is, want niet iedereen wilt een strakke, witte muur in huis. Wij zijn zeer flexibel als het gaat om de afwerking van de muur, mits de afwerking van kwaliteit is. Het is bij ons ook mogelijk om te kiezen voor een krijtverf of een afwerking die goed reinigbaar is. Hiermee zijn de keuze uit kleur en type verf zeer ruim. Vraag vooral naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Glasvliesbehang, stucwerk of renovlies kiezen voor een egale muur?

Graag adviseren onze professionele behangers en stucadoors je over de beste keuze om strakke muren te krijgen, omdat elke situatie uniek is.

Vraag een offerte aan

De Renovliesbehanger geeft jouw woning een super strakke afwerking door het gebruik van Renovliesbehang. Maak nu een afspraak en ontvang gratis een vrijblijvende offerte op maat.

Offerte aanvragen

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Call Now Button