De Renovliesbehanger
Specialist in scanbehang!

  • Werkzaam in omgeving Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht
  • Binnen 24 uur kunnen wij aan de slag
  • Best beoordeeld in Google
  • 25+ jaar ervaring met behangen
  • Scherpste prijs, zonder verlies van kwaliteit!

Wij zijn een erkend bedrijf!

Beoordelingen

Alpha Paint | Schildersbedrijf in Alphen aan den Rijn
Alpha Paint | Schildersbedrijf in Alphen aan den Rijn
22 Google recensies
Leen Van den Hoven
Leen Van den Hoven
2023-11-20
Rene en zijn team hebben ons huis geschilderd gestuct en behangen,wij zijn zeer te spreken over de kwaliteit en de communicatie vooraf en tijdens de werkzaamheden,de volgende keer zeker weer alpha paint, Groetjes leen
Taisiya Dovzhenko
Taisiya Dovzhenko
2023-11-14
Goed werk geleverd! Zeker adviser
Natalia Kuznetsova
Natalia Kuznetsova
2023-11-14
I want to leave a positive review for this company! I approached them with a lot of work. everything was done very efficiently, within the agreed time frame. I recommend everyone to cooperate with this company
Anneke Zorn
Anneke Zorn
2023-11-13
Vanaf "de oprichting" van Alpha Paint zijn we klant. Ze hebben ons nooit teleur gesteld. Altijd op tijd, keurige offerte, bijzonder prettige medewerkers die zeer vakkundig werk afleveren en alles schoon en opgeruimd achterlaten.
Diego Boutkan
Diego Boutkan
2023-10-26
Enorm goed geholpen!
Jos Hiep
Jos Hiep
2023-10-25
alles binnen geschilderd top werk geleverd ik beveel dit bedrijf zeker aan en goede comunicatie . bel ze zeker weer
AutoCenter MonteCarlo
AutoCenter MonteCarlo
2023-10-23
Geweldig professionele bedrijf denkt mee flexibele instelling. eindelijk een bedrijf waar de klant koning is. Waar zie je dat nog. Top werk geleverd jongens
Stanley Foster
Stanley Foster
2023-10-22
Wij zijn bij Alpha Paint uitgekomen voor de afwerking van de zolderverdieping van onze nieuwbouwwoning. Alpha Paint was een van de weinige bedrijven die door ons waren benaderd die eerst wilde komen kijken naar de situatie voordat zij een passende offerte uitbrachten. Andere door ons benaderde bedrijven wilde namelijk pas langskomen na een getekende offerte op basis van het aantal vierkante meters die wij van tevoren moesten doorgeven. Het werkbezoek was een zeer prettig adviesgesprek omdat de zolder een hoog plafond kent van 3,5 meter, een technische ruimte met moderne installaties en tal van complexe hoeken. Alpha Paint heeft in een kundig adviesgesprek ter plekke uitgelegd wat zij met de zolderverdieping konden gaan doen en op welke wijze zij tot een nette afwerking konden komen. Maar ook eerlijk waren als qua uitvoer een mooi resultaat moeilijker zou zijn (technisch ruimte). Na het uitbrengen van een passende offerte met alle gemaakte afspraken zonder extra bijlages, opstartprotocollen en randvoorwaarden is Alpha Paint aan de slag gegaan. De werkzaamheden betroffen, zolder met renovlies behangen, kitten, 2 keer sausen, plafond platen spuiten en de naden en schietgaatjes dichten en afwerken. Alpha Paint communiceert helder en gemakkelijk en zorgt ervoor dat je gedurende de uitvoer van de werkzaamheden op de hoogte blijft van de voortgang. Ze denken mee, werken met een vaste ploeg en zijn flexibel om de planning sluitend te krijgen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van hun werk. Zoek je een bedrijf dat netjes werkt, meedenkt in oplossingen en niet in problemen, dan is Alpha Paint zeker een aanrader.
cesar Menardi
cesar Menardi
2023-08-14
Good communication , good profesional , el finished on time !!

Scanbehang

De term “scanbehang” is een verzamelnaam voor zowel behang met structuur (glasvezelbehang) als behang zonder structuur (glasvliesbehang). Dit soort behang wordt vaak gebruikt in nieuwbouw, commerciële ruimten zoals bedrijven, ziekenhuizen, scholen en andere instellingen.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw muren af te werken? Informeer dan nu naar de diensten van De Renovliesbehanger!

Scanbehang, ook bekend als renovatievlies of glasvezelbehang, biedt dezelfde strakke muren als stucwerk. Doordat scan is opgebouwd vanuit gerecycled papier, dat is verstevigd met vezels, wordt de muur oersterk. Een glad gestucte muur biedt geen weerstand tegen deuken of krassen, maar een scanbehang biedt deze bescherming wel! Gebruikersbeschadigingen zoals spelende kinderen en huishoudelijke activiteiten zullen veel minder impact hebben op een behangen muur, dan een glad gestucte muur.

Op deze pagina vertellen wij u alles over dit soort behang.

Voordelen van behangen met scanbehang

Scanbehangen biedt vele duidelijke voordelen ten opzichte van glasvezel behang of stucwerk.

Glasvezelbehang is sterker dan papierbehang. Daardoor heeft het materiaal een beschermende functie voor uw muur.

De duurzaamheid van scanbehang is een van de meest onderscheidende kenmerken. Het vermogen van scanbehang om de elementen te weerstaan is vergelijkbaar met stucwerk, dat ook op een ondermuur wordt gebruikt om scheuren en andere gebreken te repareren. Immers, zelfs in een splinternieuw huis blijft een muur werken en kunnen er nieuwe breuken ontstaan. Wanneer u uw huis verkoopt, zal de keuze voor glasvezelbehang de waarde die u ervoor kunt krijgen verhogen. Ook dit vinden wij belangrijk om te weten, naast het feit dat scanbehang door het gebruikte materiaal milieuvriendelijker is dan standaard behang of stucwerk.

Dankzij scan is het mogelijk om in een oude woning strakke, naadloze wanden te realiseren. Het is brandveilig, krimpvrij, stoot- en krasvast. Daarnaast is het de perfecte basis om muren egaal te schilderen.

Doordat dit type behang is gemaak van gerecycled papier, die verweven zijn met sterke vezels, wordt het behang oersterk. Een nieuwbouwhuis is vlak na de oplevering constant in beweging. Een gestucte muur zal door de bewegingen scheuren gaan vertonen. Bij het gebruik van een glasvezelbehang zal dit niet het geval zijn. De muur blijft keurig strak afgewerkt, zonder scheuren of naden!

Wat kost Scan behang?

Het is op voorhand moeilijk om aan te geven hoe veel uw klus gaat kosten. De prijs heeft namelijk met een aantal factoren te maken:

  • Is de muur keurig glad?
  • Hoe hoog en breedt is de wand?
  • Hoe wilt u de muur afgewerkt hebben? (in kleur verven of in RAL 9001)
  • Welk gewicht behang wordt er gebruikt?

Behang is verkrijgbaar in verschillende gewichten. Wij kiezen voor een behangrol van 200 gram per m2 waar andere bedrijven vaak kiezen voor 135 gram of soms zelfs minder.

Met een behang van 200 gram per m2 werken wij kleine oneffenheden in de muur gemakkelijk weg. Daarnaast is het behang sterker naarmate het behang dikker wordt. Natuurlijk zijn de kosten voor een zwaarder behang ook hoger, maar dat betaalt zich terug in het aanzicht en duurzaamheid van de muur. Natuurlijk moeten wij ook rekening houden met de afwerking van de muur. Wilt u de muur behangen opgeleverd krijgen of wilt u de muur door ons laten sauzen.

Bij De Renovliesbehanger werken wij met een offerte prijs. Zonder het beoordelen van de situatie is het niet mogelijk om een eerlijke en transparante prijs te noemen. Terwijl dat wel iets is wat wij aan u willen bieden.

Scanbehang

Scanbehang, verven of niet?

Vaak krijgen wij de vraag of het wel mogelijk is een glasvezelbehang zoals scan over te schideren. Het antwoord daarop is volmondig ja. Wij zijn zeer flexibel als het gaat om de afwerking van de muur, mits de afwerking van kwaliteit is. Het is bij ons ook mogelijk om te kiezen voor een krijtverf of een afwerking die goed reinigbaar is. Hiermee zijn de keuze uit kleur en type verf zeer ruim. Vraag vooral naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Waarom zou je kiezen voor scanbehang in plaats van andere behangsoorten of stucwerk?

Ten eerste is het afwerken met scanbehang eenvoudiger dan het lijkt. Het behang aanbrengen vergt wel enige voorbereiding. Voordat je begint met het scanbehang aanbrengen, is het essentieel om de muur eerst te behandelen met een voorstrijkmiddel. Dit zorgt voor een egaal oppervlak en verbetert de hechting van het behang. Kleine gaatjes kunnen vooraf worden opgevuld met een geschikt vulmiddel.

Het aanbrengen van scanbehang vereist ook enige precisie. Gebruik een waterpas om er zeker van te zijn dat het behang recht hangt. Als je begint met het behangen, zorg dan voor een minimale overlap bij de naden om een naadloos effect te garanderen. Eventueel overtollige behang kan eenvoudig worden afgesneden met een scherpe behangspatel.

Eenmaal op de muur, kan scanbehang gesausd worden in elke gewenste kleur. Gebruik een vachtroller voor het beste resultaat. Houd rekening met de droogtijd voordat je begint met sauzen. Het is ook raadzaam om het behang niet direct na het aanbrengen te schilderen; dit om ervoor te zorgen dat het behang goed is gehecht en alle luchtbellen zijn verdwenen.

Bent u op zoek naar een professionele touch voor uw muren? Onze professionele behangers staan voor u klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan en zorg dat je de beste prijs krijgt voor het beste resultaat.

In conclusie, voor wie op zoek is naar een duurzame, stijlvolle en praktische oplossing voor wandafwerking, is scanbehang de perfecte keuze. Het is niet alleen mooi, maar ook functioneel, waardoor het een favoriet is onder huiseigenaren en professionals.

Scanbehang kopen? Kies voor een aanbieding

Wanneer u besluit om voor scanbehang te kiezen, is het verstandig om op zoek te gaan naar een aantrekkelijke scanbehang aanbieding. Dit type behang staat bekend om zijn duurzaamheid en kwaliteit, maar dat betekent niet dat u de hoofdprijs moet betalen. Regelmatig zijn er mooie aanbiedingen te vinden waar u kwalitatief hoogstaand scanbehang kunt krijgen voor een scherpe prijs.


De stevigheid van scanbehang

Een van de grootste voordelen van scanbehang is de stevigheid. Wanneer u kiest voor scanbehang, ook wel bekend als glasvezelbehang, krijgt u een behang dat bijzonder stootvast is en kleine onregelmatigheden kan maskeren. Bij het aanbrengen is het belangrijk om de juiste techniek te hanteren om deze stevigheid te waarborgen. Een goede voorbereiding, de juiste lijm en het nauwkeurig volgen van de instructies zorgen ervoor dat uw behang jarenlang meegaat.


Laat uw scanbehang aanbrengen door een expert met 20 jaar ervaring

Het is mogelijk om zelf scanbehang aan te brengen, maar het inschakelen van een professional met ruime ervaring kan een groot verschil maken. Een expert met 20 jaar ervaring in scanbehang kent alle ins en outs en zorgt voor een naadloze en strakke afwerking. Bovendien kan hij of zij u advies geven over de beste behandeling en onderhoud, zodat u langer kunt genieten van uw nieuwe wanden.


Voor bestaande woningen

Voor bestaande woningen is scanbehang een uitstekende keuze, vooral als de muren oneffenheden hebben of bedekt zijn met oude stuc- en verflagen. U kunt scanbehang direct over de oude laag laten aanbrengen, wat zowel tijd als geld bespaart. Wilt u uw woning een nieuwe uitstraling geven zonder de rommel en kosten van stucen? Dan is scanbehang de ideale oplossing voor u.


De kosten per vierkante meter voor het aanbrengen van scan behang

De kosten voor het aanbrengen van scanbehang kunnen variëren. Factoren zoals de kwaliteit van het behang, de voorbereiding van de ondergrond en eventuele extra behandelingen spelen hierin een rol. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €15 en €25 per vierkante meter, inclusief het behang en de arbeidskosten. Wij raden u aan om offertes van verschillende professionals te vergelijken om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Veelgestelde vragen

1. Wat is scanbehang?

Scanbehang, ook wel bekend als glasvezelbehang of renovlies, is een bijzonder soort behang dat zowel stootvast als duurzaam is. Het is ontworpen om kleine scheurtjes en oneffenheden te maskeren en biedt een strakke en gladde afwerking die superieur is aan gewoon behang of stucwerk.

2. Hoe verschilt scanbehang van gewoon behang?

Hoewel beide vormen van wandafwerking zijn, biedt scanbehang bepaalde voordelen ten opzichte van gewoon behang. Door zijn unieke constructie en samenstelling is het meer stootvast, waardoor het ideaal is voor ruimtes die veel slijtage kunnen ervaren.

3. Waarom zou je voor scanbehang kiezen?

Scanbehang is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook praktische voordelen. Het is een geweldig alternatief voor stuc, vooral in bestaande woningen waar de muren niet perfect zijn. Het maskeren van kleine scheurtjes en het bieden van een egaal oppervlak zijn slechts enkele van de redenen om voor deze behangsoort te kiezen.

4. Hoe breng je scanbehang aan?

Voor het aanbrengen van scanbehang is enige voorbereiding nodig. Zorg dat de ondergrond schoon is en vrij van loszittende stuc- en verflagen. Een voorstrijkmiddel kan worden gebruikt om de zuigkracht van het oppervlak te verminderen. Nadat het voorstrijkmiddel is opgedroogd, kan je beginnen met het behang aanbrengen. Gebruik een vachtroller en zorg ervoor dat het behang recht en met een lichte overlap wordt aangebracht. Eventuele overtollige stukken kunnen worden afgesneden met een behangspatel.

5. Waar kan je het beste scanbehang kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je scanbehang kunt kopen. Wij adviseren echter om dit te doen bij gespecialiseerde winkels of online platforms die bekend staan om hun hoge kwaliteit en beste prijs. Vraag altijd om een offerte en vergelijk de prijzen.

6. De stevigheid van scanbehang: Is het zijn prijs waard?

Ja, absoluut. De prijs van scanbehang weerspiegelt de hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het is een investering in de lange termijn, vooral als je bedenkt hoe lang het mee gaat in vergelijking met traditionele behangsoorten.

7. Hoe laat je scanbehang professioneel aanbrengen?

Als je niet zeker weet hoe je het behang moet aanbrengen, is het altijd een goed idee om een professional in te schakelen. Onze professionele scanbehangers hebben meer dan 20 jaar ervaring en kunnen zorgen voor een perfecte afwerking.

Vraag een offerte aan

De Renovliesbehanger geeft jouw woning een super strakke afwerking door het gebruik van Scanbehang. Maak nu een afspraak en ontvang gratis een vrijblijvende offerte op maat.

Offerte aanvragen

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.