Scanbehang

De term “scanbehang” is een verzamelnaam voor zowel behang met structuur (glasvezelbehang) als behang zonder structuur (glasvliesbehang). Dit soort behang wordt vaak gebruikt in nieuwbouw, commerciële ruimten zoals bedrijven, ziekenhuizen, scholen en andere instellingen.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw muren af te werken? Informeer dan nu naar de diensten van De Renovliesbehanger!

Scanbehang, ook bekend als renovatievlies of glasvezelbehang, biedt dezelfde strakke muren als stucwerk. Doordat scan is opgebouwd vanuit gerecycled papier, dat is verstevigd met vezels, wordt de muur oersterk. Een glad gestucte muur biedt geen weerstand tegen deuken of krassen, maar een scanbehang biedt deze bescherming wel! Gebruikersbeschadigingen zoals spelende kinderen en huishoudelijke activiteiten zullen veel minder impact hebben op een behangen muur, dan een glad gestucte muur.

Op deze pagina vertellen wij u alles over dit soort behang.

Scanbehangen biedt vele duidelijke voordelen ten opzichte van glasvezel behang of stucwerk.

Glasvezelbehang is sterker dan papierbehang. Daardoor heeft het materiaal een beschermende functie voor uw muur.

De duurzaamheid van scanbehang is een van de meest onderscheidende kenmerken. Het vermogen van scanbehang om de elementen te weerstaan is vergelijkbaar met stucwerk, dat ook op een ondermuur wordt gebruikt om scheuren en andere gebreken te repareren. Immers, zelfs in een splinternieuw huis blijft een muur werken en kunnen er nieuwe breuken ontstaan. Wanneer u uw huis verkoopt, zal de keuze voor glasvezelbehang de waarde die u ervoor kunt krijgen verhogen. Ook dit vinden wij belangrijk om te weten, naast het feit dat scanbehang door het gebruikte materiaal milieuvriendelijker is dan standaard behang of stucwerk.

Dankzij scan is het mogelijk om in een oude woning strakke, naadloze wanden te realiseren. Het is brandveilig, krimpvrij, stoot- en krasvast. Daarnaast is het de perfecte basis om muren egaal te schilderen.

Doordat dit type behang is gemaak van gerecycled papier, die verweven zijn met sterke vezels, wordt het behang oersterk. Een nieuwbouwhuis is vlak na de oplevering constant in beweging. Een gestucte muur zal door de bewegingen scheuren gaan vertonen. Bij het gebruik van een glasvezelbehang zal dit niet het geval zijn. De muur blijft keurig strak afgewerkt, zonder scheuren of naden!

Wat kost Scan behang?

Het is op voorhand moeilijk om aan te geven hoe veel uw klus gaat kosten. De prijs heeft namelijk met een aantal factoren te maken:

  • Is de muur keurig glad?
  • Hoe hoog en breedt is de wand?
  • Hoe wilt u de muur afgewerkt hebben? (in kleur verven of in RAL 9001)
  • Welk gewicht behang wordt er gebruikt?

Behang is verkrijgbaar in verschillende gewichten. Wij kiezen voor een behangrol van 200 gram per m2 waar andere bedrijven vaak kiezen voor 135 gram of soms zelfs minder.

Met een behang van 200 gram per m2 werken wij kleine oneffenheden in de muur gemakkelijk weg. Daarnaast is het behang sterker naarmate het behang dikker wordt. Natuurlijk zijn de kosten voor een zwaarder behang ook hoger, maar dat betaalt zich terug in het aanzicht en duurzaamheid van de muur. Natuurlijk moeten wij ook rekening houden met de afwerking van de muur. Wilt u de muur behangen opgeleverd krijgen of wilt u de muur door ons laten sauzen.

Bij De Renovliesbehanger werken wij met een offerte prijs. Zonder het beoordelen van de situatie is het niet mogelijk om een eerlijke en transparante prijs te noemen. Terwijl dat wel iets is wat wij aan u willen bieden.

Scanbehang

Scanbehang, verven of niet?

Vaak krijgen wij de vraag of het wel mogelijk is een glasvezelbehang zoals scan over te schideren. Het antwoord daarop is volmondig ja. Wij zijn zeer flexibel als het gaat om de afwerking van de muur, mits de afwerking van kwaliteit is. Het is bij ons ook mogelijk om te kiezen voor een krijtverf of een afwerking die goed reinigbaar is. Hiermee zijn de keuze uit kleur en type verf zeer ruim. Vraag vooral naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Vraag een offerte aan

De Renovliesbehanger geeft jouw woning een super strakke afwerking door het gebruik van Scanbehang. Maak nu een afspraak en ontvang gratis een vrijblijvende offerte op maat.

Offerte aanvragen

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.