Renovliesbehang versus traditioneel behang

Als het gaat om het inrichten van je huis, is het kiezen van het juiste behang een belangrijke beslissing. Je hebt de keuze uit vele soorten behang, maar twee populaire opties zijn renovliesbehang en traditioneel behang. Hoewel beide soorten behang vergelijkbaar lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In deze blog vergelijken we de twee soorten behang en leggen we uit waarom renovliesbehang beter is voor langdurige resultaten.

Wat is traditioneel behang?

Traditioneel (normaal) behang is een papieren behang dat in verschillende diktes en patronen verkrijgbaar is. Dit soort behang is vaak goedkoper dan renovliesbehang, maar heeft enkele nadelen. Traditioneel behang is minder duurzaam en kan gemakkelijk scheuren of beschadigd raken bij stoten of krassen. Daarnaast kan traditioneel behang ook moeilijk te verwijderen zijn en kan het tijdens het verwijderen de muur beschadigen.

Wat is renovliesbehang?

Renovliesbehang, ook wel glasvezelbehang genoemd, is een sterk en duurzaam behang. Het bestaat uit glasvezel en is verkrijgbaar in verschillende structuren en diktes. Renovliesbehang is duurder dan traditioneel behang, maar heeft vele voordelen. Zo is renovliesbehang bestand tegen scheuren en beschadigingen en is het gemakkelijk te overschilderen in elke gewenste kleur. Daarnaast is renovliesbehang ook gemakkelijk te verwijderen zonder de muur te beschadigen.

Waarom is renovliesbehang beter voor langdurige resultaten?

Renovliesbehang is beter voor langdurige resultaten dan traditioneel behang omdat het veel sterker en duurzamer is. Renovliesbehang is bestand tegen scheuren, beschadigingen en vocht, waardoor het veel langer meegaat dan traditioneel behang. Daarnaast kan renovliesbehang gemakkelijk overschilderd worden in elke gewenste kleur, waardoor het ook gemakkelijk aan te passen is aan nieuwe trends of veranderingen in je interieur.

Bovendien is renovliesbehang ook een goede optie als je de muur wilt renoveren. Het kan gebruikt worden om scheuren of beschadigingen te verbergen en een gladde ondergrond te creƫren. Dit is vooral handig als je een oud huis hebt met muren die niet helemaal recht zijn. Renovliesbehang kan ook gebruikt worden om een moderne uitstraling te geven aan een oud huis.

Tot slot is renovliesbehang ook milieuvriendelijker dan traditioneel behang. Het is gemaakt van gerecyclede materialen en kan gerecycled worden na gebruik.

Conclusie

Hoewel traditioneel behang een goedkopere optie lijkt, is renovliesbehang een betere keuze voor langdurige resultaten. Renovliesbehang is sterker, duurzamer en gemakkelijker te overschilderen dan traditioneel behang. Het is ook gemakkelijk te verwijderen zonder de muur te beschadigen en kan gebruikt worden om scheuren te verbergen.

Offerte aanvragen

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.